Volg de match tussen STVV en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De wedstrijd is begonnen. Grijpt STVV de laatste strohalm richting behoud?

STVV heeft een half mirakel nodig om zich alsnog te redden. De Kanaries moeten de twee resterende wedstrijden tegen Westerlo winnen om de degradatie te ontlopen. Franky Van der Elst kan opnieuw een beroep doen op Daerden en Euvrard die terugkomen uit schorsing. Voor de bezoekers uit Westerlo is de opdracht vrij simpel. Een punt uit de twee volgende wedstrijden volstaat om de eindronde te spelen om het behoud. Jan Ceulemans wijzigt zijn team wellicht niet ten opzichte van vorige week.
Sint-Truiden: Verhulst Davino, Euvrard Vincent, Ngawa Pierre-Yves, Menga Dolly, Chatelle Thomas, Kotysch Sascha, Delorge Peter, Schouterden Nils, Daerden Koen, Dufer Grégory, Iandoli Alessandro .
Westerlo: Vanhamel Mike, De Greef Arnaud, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Reynaldo , Farssi Rachid, Vanthournout Jeroen, Sidibé Ibrahima, Ngolok Evariste, Vanaudenaerde Günther, Goor Bart.
3

Goal
Doelpunt van Ibrahima Sidibé (Onbekend Onbekend)
STVV kon zich geen slechtere start wensen. Na mistasten van Ngawa kan Sidibé de bal binnenduwen.
5
STVV lijkt van slag na de vroege openingsgoal van Sidibé. Wat kunnen de Kanaries terug doen?
5
 Gele kaart voor Alessandro Iandoli

9
Eerste keer de Kanaries. Vanhamel pakt een flauw schotje van Dolly Menga.
9
Westerlo laat de 0-2 liggen. Ngolok trapt onbegrijpelijk voorlangs.
10
 Gele kaart voor Arnaud De Greef

17
De thuisploeg maakt voorlopig weinig klaar. Bij Westerlo moet Sidibé na een tik tegen het hoofd naar de kant voor verzorging.
19
Sint-Truiden dreigt met een schot van Chatelle dat onderweg nog even aangeraakt wordt door Euvrard. Vanhamel brengt redding.
27
De wedstrijd is volledig stil gevallen. Veel doelgevaar valt er momenteel niet te noteren.
29
Man in vorm Reynaldo trapt op doel maar Verhulst pakt. Eindelijk nog eens een schot tussen de palen.
31
 2e gele kaart voor Alessandro Iandoli
Na een haakfout op Reynaldo pakt Iandoli zijn tweede gele kaart. STVV nog meer dan een helft met zijn tienen. Het lijkt een mission impossible te gaan worden voor de thuisploeg.
36

Goal
Doelpunt van Nils Schouterden (Onbekend Onbekend)
De gelijkmaker. Schouterden loopt achter een verloren diepe bal aan en scoort lichtjes tegen de gang van het spel in.
38
Reuzekans voor de snelle Menga op de 2-1. Hij mist oog in oog met Mike Vanhamel.
42

Goal
Doelpunt van Reynaldo dos Santos Silva (Evariste Ngolok)
Westerlo klimt opnieuw op voorsprong. Reynaldo rondt knap voorbereidend werk van Ngolok af.
46
Vervangen Pierre-Yves Ngawa
Ingevallen Giuseppe Rossini

Van der Elst voerde een vervanging door tijdens de rust. Met Rossini komt er een extra spits in de vuurlinie.
46
STVV trapt de tweede helft op gang. Kan de thuisploeg nog eens een vuist maken of wordt het tweede klasse volgend seizoen?

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een verdiende 1-2-voorsprong voor Westel. Na zes minuten werd de thuisploeg al met de neus op de feiten gedrukt na een goal van Sidibé. Even later moest STVV met tien man voort na rood voor Iandoli. Maar met zijn tienen kwamen de mannen van Van der Elst toch langs zij dankzij Schouterden. Op slag van rust kon de Braziliaan Reynaldo alsnog scoren na een mooie dribbel van Ngolok, 1-2.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
49
Het geloof lijkt weg bij STVV. Het start futloos aan de tweede helft.
51
Het thuispubliek mort en schreeuwt om Reza. De Iraanse aanvaller zit op de bank.
56
Reynaldo neemt een bal van Farssi ineens op de slof maar zonder succes. Heel STVV lijkt zich al neer te leggen bij de degradatie.
57
Dan toch eens de thuisclub. Rossini krijgt een vrije kopkans maar besluit naast.
60
Jan Ceulemans vuurt zijn manschappen aan om op zoek te gaan naar de geruststellende 1-3.
62
Sidibé redt een kopbal van Kotysch van de lijn.
63
Vervangen Dolly Doningos Menga
Ingevallen Reza Ghoochanejhad

De thuisfans krijgen waar ze naar vragen. Reza komt erin.
65
Sidibé komt net te kort om een voorzet van op rechts binnen te schuiven.
67
STVV schreeuwt om een strafschop. Ref Nzolo geeft geen krimp.
68

Goal
Doelpunt van Steven De Petter (Reynaldo dos Santos Silva)
De Petter werkt een heerlijke counter af en geeft STVV het nekschot.
74

Goal
Doelpunt van Reynaldo dos Santos Silva (Onbekend Onbekend)
De thuisploeg moet de kelk tot op de bodem ledigen. Reynaldo lobt Verhulst en scoort zijn tweede van de avond.
76
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Stijn De Smet

78
De wedstrijd is nu volledig gespeeld. Ook de thuisploeg heeft zich nu neergelegd bij degradatie.