Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Westerlo dompelt Stayen in diepe rouw
Robby Morren

De degradatie is een feit voor Sint- Truiden. De Kanaries grepen de laatste strohalm niet en verloren het vierde play-off 3 duel tegen Westerlo kansloos met 1-4. Voor Westerlo wacht nu de eindronde met tweedeklassers.

Robby Morren in Sint-Truiden

Franky Van der Elst sleutelde aan zijn elftal voor deze vierde play-off 3 wedstrijd tegen Westerlo. Hij bracht Euvrard, Daerden en Ngawa aan de aftrap. Bij Westerlo was doelman Verbauwhede geblesseerd zodat Vanhamel onder de lat stond, Vanthournout mocht van Ceulemans aan de partij beginnen.

Snelle opdoffer
De wedstrijd die STVV moest winnen, kon voor hen niet slechter beginnen want al na 2 minuten kon Sidibe profiteren van een fout van Ngawa. (0-1) Vijf minuutjes later had Ngolok, na een nieuwe fout in de Truiense defensie, de 0-2 aan de voet maar hij besloot naast.

De thuisploeg zocht de aanval maar dat gebeurde vrij inspiratieloos en met veel slordigheden in het spel zodat een echte doelkans uitbleef.

Sensationeel kwartier
Tot overmaat van ramp moesten de Kanaries na een halfuur ook nog eens met tien man verder toen Iandoli na een fout op een bedrijvige Reynaldo een tweede geel karton achter zijn naam kreeg. Het was alsof die rode kaart het vuur aanwakkerde want Nils Schouterden kon alleen voor doelman Vanhamel opduiken en werkte beheerst af. (1-1) Net toen de Limburgse hoop weer opflakkerde, sloeg Reynaldo weer toe. Een poging van Ngolok mislukte maar de bal kwam voor de voeten van Reynaldo die de 1-2 ruststand laag in de verste hoek trapte.

Kelk ledigen tot op de bodem
Met de moed der wanhoop hield coach Van der Elst Ngawa in de kleedkamer en stuurde in zijn plaats Rossini het veld op. STVV toonde wel veel goede wil en Sidibe moest een bal voor de lijn keren. Met nog 25 minuten te gaan gooide de coach ook Reza in de strijd en ging STVV met veel risico voetballen waardoor er achteraan nog meer ruimte kwam. Daar maakte Westerlo dankbaar gebruik van. Eerst rolden Reynaldo en De Petter de verdediging op en zette de aanvoerder de 1-3 op het scorebord en STVV moest de kelk ledigen tot op de bodem want Reynaldo maakte er met een mooi stiftertje over doelman Verhulst nog 1-4 van.