Datum: 05/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Charles Tondreau
Robson geeft zwak OHL toch een punt in de slotfase
Robson geeft zwak OHL toch een punt in de slotfase
Foto: © Photonews

Een wedstrijd duurt negentig minuten en wat extra tijd. En dat weten ze nu ook in Bergen. Lange tijd zag het er naar uit dat een goal van Matthys PO 3 weer helemaal ging openbreken, maar in de slotfase kopte Robson de gelijkmaker binnen in een wedstrijd die bol stond van de zenuwachtigheid.

Johan Walckiers in Bergen

OHL, dat duidelijk niet naar Henegouwen was afgezakt om vol voor de aanval te kiezen, liet het spel over aan Bergen. Bij de Vlaams-Brabanders zaten zowel Kostovski als Ruytinx op de bank en dus moest de kleine Cerigioni het alleen zien te rooien in de aanval. Bijna werd de voorzichtige aanpak al na vijf minuten afgestraft, maar Karuru veegde de kopbal van Dusenne weg van de lijn.

Matthys met de hulp van Robson

De schrik om te verliezen zat er dik in bij beide ploegen en de terugspeelballen richting doelmannen waren talrijker dan de passes vooruit. Bergen probeerde nog het meest en werd daarvoor beloond. Al zal het doelpunt van Matthys zeker geen schoonheidsprijzen winnen, maar daar malen ze denkelijk niet echt om. 

Na een geharrewar van jewelste voor het doel van Bailly belandde de bal een tweede keer voor de voet van Matthys en deze keer verdween het leer wel in doel, wel via de rug van Robson. De achtste van het seizoen voor Matthys, die na dit seizoen waarschijnlijk afscheid neemt van Bergen, maar wel een serieus bedankje mag krijgen, moest Bergen zich nog kunnen redden.

Rood voor Geraerts

En Leuven? Tja, dat had één schot binnen de palen die eerste vijfenveertig minuten, maar Saussez had een wonderredding in petto op de poging van Cerigioni. Geen inspiratie en vooral weinig fut in de ploeg van Ivan Leko, die tijdens de rust heel wat werk had. Niet dat het veel effect had, want OHL moest nog steeds het spel ondergaan en kwam in een straal van 20 meter niet in de buurt van Saussez.

Tot overmaat van ramp moest OHL na een uur met tien verder nadat ref Wouters Geraerts naar de douches stuurde voor een stevige tackle op Diandy. Streng, maar er was iets voor te zeggen. De ervaren middenvelder had beter moeten weten. Bergen kon er wel niet van profiteren om de voorsprong wat uit te diepen, maar had - zoals eigenlijk heel de wedstrijd - weinig te duchten van de Leuvense aanval.

Kostovski mocht nog een kwartiertje opdraven en Ruytinx een minuut of tien, maar het was verdediger Robson die het belangrijke punt binnenhaalde. In de hele tweede helft hadden de Leuvenaars amper een deftige kans, maar in de laatste minuut kopte de Braziliaan een hoekschop binnen. Bergen deed te weinig met zijn numerieke meerderheid. Een wereld van verschil voor OHL, dat volgende week play-off 3 kan beslissen mits winst aan Den Dreef.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Lorenzi Grégory   90' -
Le Postollec Flavien   90' -
Dussenne Noë   90' -
Angeli Arnor 88' -
Timmermans Nicolas 90' -
Diandy Cristophe 69' -
Matthys Tim 90' -
Soumah Richard 73' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Ntambwe Brice 21' -
Chatelle Thomas 17' -
De Belder Dylan 2'  
Vandendriessche Francky -  
Janevski Chedomir -  
Werner Olivier -  
Broeckaert Geert -  
Matumona Zola -  
Nyoni Vuza Prince -  
Ericsson Pär -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' 6
Bandalovski Ivan   90' 5
Robson Severino da Silva 90' 6
Reynaud Romain 90' 5
Thompson Kenny 84' 5
Geraerts Karel   62' 4
Ngolok Evariste 78' 5
Karuru Ovidy 90' 5
Messoudi Mohamed 62' 3
Cerigioni Alessandro 90' 4
Ibou Sawaneh 90' 4
  Bank G Beoordeel
Van Eenoo Lukas A 28' 6
Kostovski Jovan 12' 5
Ruytinx Bjorn 6'  
Raymaekers Wim -  
Lenaerts Yves -  
Croux Jordy -  
Leko Ivan -  
Pettersson Tom -  
Herbeleef Bergen - OH Leuven

Vooraf