Datum: 01/04/2017 17:00
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
OHL nu écht in vieze papieren, Lommel komt vijf punten dichter in twee(!) wedstrijden
Sander De Graeve

Lommel knalt voorbij OH Leuven in belangrijke zespuntenmatch

In de degradatieronde van Eerste Klasse B gaat het verrassend goed voor rode lantaarn Lommel United. Dichtste rivaal OHL moest eraan geloven.

Het begon nochtans erg goed voor Leuven, dat via Jovan Kostovski op een 0-1 voorsprong kwam na amper vijf minuten. Ideale start dus, maar Wouter Corstjens zorgde meteen voor de gelijkmaker op het kwartier.

Alarmfase rood voor OHL

Met 1-1 werd de rust gehaald, nog geen vuiltje aan de lucht dus voor de Leuvenaars. Die lucht betrok echter wanneer Bertjens de 2-1 tegen de touwen werkte. OHL kon dat niet meer ophalen en ging met het kleinste verschil de boot in.

Lommel leek aan het begin van de play-downs voor een onmogelijke opdracht te staan, maar haalde al vijf van de zes punten achterstand op Leuven in. OHL heeft nog maar één puntje voorsprong met nog vier wedstrijden te gaan.