Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion Zonnekl.Dentergem
Dentergem - Kachtem uitgebreid verslag
Nils Vanneste

Zoals gewoonlijk nemen we ook dit keer weer een wedstrijd van 4e Nationale C onder de loep. Dentergem speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de 0-4 overwinning van vorig weekend moesten ze trachten voorbij Kachtem te geraken.

Wat moeten de mensen doen op zo een natte zondag? Wij weten het antwoord, naar het voetbal gaan kijken. Weer of geen weer, de mannen van beide ploegen moeten toch hun stoute schoenen aan trekken en door het drassige gras proberen die drie punten te bemachtigen. Dentergem won vorig weekend nog met 0-4 cijfers tegen Kuurne. Kachtem daarentegen pakte één punt thuis tegen Stasegem. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, en daar hebben de gladiatoren van beide partijen voor gezorgd.

Al na acht minuten moest doelman Nolf goed tussenbeide komen, om Kachtem van die voorsprong te houden. Na 22 minuten spelen was het dan eindelijk zover, David Fauconier ging aan de haal met de bal. De bal leek iets te ver van de voet, maar Fauconier haalde het toch om die finale toets te geven om de bal net naast de keeper in doel te werken. 1-0 voor Dentergem. Kachtem kwam in de 32ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Maar dankzij een schitterende tussenkomst van alweer doelman Kristof Nolf, moest het scorebord toch niet veranderd worden. In de 40ste minuut werd het dan weer warm voor het doel van Kachtem, Fauconier komt alleen voor de keeper. Hij probeerde de keeper te passeren, maar moest daarbij te ver uitwijken waardoor de kans was verkeken. In de 43ste minuut kwam dan een vliegensvlugge aanval. Doelman Nolf trapt de bal ver uit en Steven Fauconier kopt de bal door naar zijn broer David Fauconier, die in één tijd trapt richting doel, maar de bal vloog naast.

Kachtem kreeg in het begin van de tweede helft een paar kansen, maar wat pech in de afwerking en een goed keepende Nolf zorgden ervoor dat Kachtem die gelijkmaker niet kreeg. Kachtem kreeg dan een koude douche wanneer Tom Decraemer werd neergetrokken in het zestien meter gebied. Strafschop is het verdict. Jonas Vandemaele zet die perfect om, 2-0. In de 60ste minuut volgde een schitterende voorzet van Tom Decraemer, maar Jonas Vandemaele kwam net te laat om de bal nog te kunnen deviëren. In de 78ste minuut werd een doelpunt van Mathias Marichael afgekeurd na een betwistbare buitenspel situatie. Maar Dentergem werd dan toch nog beloond voor hun inzet en in de 86ste minuut scoort Tom Decraemer dankzij een deviatie op een Kachtem speler het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd.

Dentergem pakt zo opnieuw de drie punten en staat nu samen met Izegem, Jong Vijve en Bellegem op het maximum van de punten.

Dentergem: Kristof Nolf, Braeckevelt Bert, Vincent Jurgen, Provijn Kenny, Desloover Kristof, Vandemaele Jonas, Marichael Mathias, Taelman Kenneth (88’ Demeyer Diego), Fauconier David (65’ Desmet Steven), Demaeght Brian, Fauconier Steven (46’ Tom Decraemer), Moeykens Fabrice [VI]