Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadion VK Kachtem
Kachtem na dol slot voorbij Aalbeke
Philippe Crols

Aalbeke trok afgelopen weekend in de vierde provinciale C van West-Vlaanderen naar Kachtem. Het kreeg er een 5-2-nederlaag te slikken.

Gedurende de eerste helft was Kachtem de betere ploeg, maar het stugge Aalbeke hield goed stand. De bezoekers waren zelfs het dichtst bij een doelpunt, maar een afstandsschot viel op de lat. Aan de overzijde werd het doelhout alweer op de korrel genomen. Dit keer was het Van Parys die een vrije trap op de paal krulde. Toch mocht Kachtem met een verdiende voorsprong de rust in. Na een geharrewar in de zestienmeter was het Parrein die met een omhaal de 1-0 knap binnenknalde.

In de tweede helft werd er heel wat meer spektakel gebracht. Kachtem kreeg kansen maar miste. Aalbeke profiteerde optimaal en met een gelijkaardige omhaal als die van Parrein in de eerste helft klommen de bezoekers op gelijke hoogte. De Aalbeekse vreugde was echter van korte duur, want nauwelijks een minuut later was het de sterk ingevallen Castelein die een hoekschop rechtstreeks binnenkrulde. Even later werd De Pauw diep gestuurd, maar de bezoekende doelman trok aan de noodrem. Gevolg: een rode kaart en strafschop. De Pauw nam zelf plaats achter de bal maar de ingevallen doelman pakte. De rebound werd door De Pauw op de lat gekopt en ook Ghilgemijn kopte onbegrijpelijk de teruggekaatste bal over.

Even later was het opnieuw het doelhout dat VKK van een doelpunt hield. De Pauw en Parrein troffen in één en dezelfde fase paal én lat! Aalbeke putte moed uit de Kachtemse missers en ging met tien tegen elf zowaar zijn wil opdringen. Tien minuten voor affluiten werden ze hiervoor beloond toen een hoekschop aan de eerste paal werd binnengetikt. VKK trok nu alle registers open en wervelde over de bezoekers heen. Castelein zette voor en Depauw werkte aan de 2e paal de verdiende 3-2 binnen. Twee minuten later kon Depauw alleen op doel af. Hij legde niet-egoïstisch af voor de mee doorgebroken Parrein die simpel binnentikte. De ingevallen Vandorpe maakte de Kachtemse vreugde compleet toen ook hij, na een uitstekende pass tussendoor van uitblinker Breemeersch, alleen voor de keeper kwam en beheerst afwerkte.