Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadion FC Moen
Moen blijft foutloos
Philippe Crols

KFC Moen blijft ook na zeven speeldagen aan de leiding van de West-Vlaamse vierde provinciale C. De leider had in eigen huis weinig moeite met Aalbeke, de voorlaatste uit de stand. Het werd 5-1.

Nochtans ging Moen niet voortvarend van start. Het liet zich in de 1e helft in slaap wiegen door een zwak Aalbeke. Bezoeker Holvoet trof wel de dwarsligger, maar voor het overige dreigde Aalbeke amper of niet. Jelili en Fred Agboton (foto) kregen aan de overkant dan weer enkele kansjes, maar misten. Net voor rust was het wel raak toen Jelili zijn spitsbroeder Agboton op weg zette naar de 1-0.

Net na de pauze kon Verbauwhede gelijkstellen na een slecht uitverdedigen bij Moen. Na die treffer schoot de thuisploeg eindelijk wakker en in 5 dolle minuten werd het verschil gemaakt. Een persoonlijke actie van Jelili, een ingestudeerd nummer van Derycke en een mooi gekrulde vrijschop van Martijn Stragier zorgden voor de 4-1. Meteen was de wedstrijd beslist en Moen kon de wedstrijd rustig uitspelen. Vijf minuten voor tijd nette Agboton nog zijn 8e treffer van het seizoen.

Moen doet dankzij deze zege ook een goede zaak, want dichtste achtervolger Dentergem speelde slechts gelijk en staat nu al zes punten in het krijt.

Volgende week wacht Moen echter de loodzware verplaatsing naar SV Izegem dat vorig jaar tweemaal te sterk was voor de huidige leider. Izegem is momenteel wel slechts tiende.

Dit verslag werd ons toegestuurd door iemand van KFC Moen. Als u het wedstrijdverslag van uw club ook op Voetbalkrant wil zien verschijnen, stuurt u het door naar eindredactie@voetbalkrant.com