Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Allianz Arena
Bayern wist thuispubliek te verwennen
Philippe Crols

Bayern München wist dinsdagavond een niet zo beste uitgangspositie te verwerven voor wat betreft de achtste finales van de Champions League. Thuis tegen AC Milan werd het 1-1. Bayern speelde de frustratie van zich af op zaterdag door Eintracht Frankfurt met 5-2 terug naar huis te sturen.

Eintracht Frankfurt is nochtans geen staartploeg in Duitsland. De ploeg bevindt zich rond plaats tien, maar tegen Bayern kreeg die ploeg dus toch de volle lading. Op het eerste doelpunt was het wel eventjes wachten. Pas halverwege de eerste speelhelft opende Guerrero de score. Op het halfuur maakte Frankfurt echter verrassend gelijk. Preuss scoorde de gelijkmaker. Nog voor rust zorgde de Duitse landskampioen echter voor zekerheid. Een minuut na de gelijkmaker scoorde de onvermijdelijke Ballack de 2-1 en net voor rust trof Guerrero een tweede maal raak, 3-1. Dat was tevens de ruststand.

Frankfurt begon nog met veel goede moed aan de tweede helft, maar na een uur was het over en sluiten. Na Guerrero maakte ook Ballack zijn tweede van de middag. Dan was het op doelpunten wachten tot zes minuten voor tijd. Meier maakte er toen 4-2. Toch was het Bayern, dat zonder Makaay en Ze Roberto speelde, dat het slotakkoord wist te plaatsen. Pizarro legde de 5-2-eindstand vast.

Bayern blijft uiteraard leider en heeft nu al negen punten meer dan eerste achtervolger Bremen. Hamburg kan nog wel naderen tot op acht punten. Frankfurt zakt enkele plaatsen en is nu twaalfde.