Speeldag: Speeldag 23
Stadion: MSV-Arena
Hertha de boot in tegen voorlaatste
Philippe Crols

Wat is er aan de hand met Hertha Berlijn? De immer ambitieuze club uit de Duitse hoofdstad weet niet meer wat het is om te winnen. Ook tegen staartploeg Duisburg ging het met de billen bloot. Het werd 2-1.

Kijkt iemand er eigenlijk nog wel van op dat Hertha Berlijn weer eens de boot in ging? Allicht niet. Ook al was de tegenstander op zondagmiddag Duisburg dat pas op plaats zeventien stond voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijd begon dramatisch voor de ploeg uit de Duitse hoofdstad. Madlung maakte na twintig minuten een strafschopfout en alsof dat nog niet voldoende was mocht de verdediger ook meteen vroegtijdig de kleedkamers gaan opzoeken. Tararache had echter geen medelijden met de hoofdstedelingen en benutte de strafschop dan ook, 1-0.

Hertha Berlijn sluipt dus als een grijze muis doorheen de competitie. Voor de zoveelste maal moeten de doelstellingen worden bijgeschroefd, want ook de tweede helft bracht geen soelaas. In die tweede helft verdubbelde Lavric al vrij snel de score, 2-0. Toch zorgden de bezoekers nog voor spanning in de wedstrijd. Basturk maakte er twintig minuten voor tijd 2-1. Verder kwam Hertha Berlijn echter niet, het bleef 2-1.

Hertha is nu achtste en telt dertig punten. Het mag een wonder heten dat dat er voorlopig maar drie minder zijn dan de nummer vijf, Stuttgart. Duisburg mag na zondag weer hopen. Het blijft welliswaar voorlaatste, maar heeft nu weer enkele ploegen in het vizier gekregen.