Speeldag: Speeldag 23
Stadion: HSH Nordbank Arena
Van Buyten ziet rood, Hamburg verliest
Philippe Crols

Na de winterstop gaat het niet meer zo heel goed met Hamburger SV. De ploeg van Van Buyten en co won welliswaar nog de meeste duels, maar het flitsend voetbal van voor de winterstop zag men nadien nog niet teveel in de AOL Arena. Zo ook op zondag waar Stuttgart verrassend kwam winnen.

Als er een confrontatie tussen Hamburg en Stuttgart op het programma staat kunnen we normaal altijd van een topper spreken. Door de lage klassering van Stuttgart, het stond voor aanvang op plaats zeven met zeventien punten minder dan Hamburg, was er van een topper op papier echter geen sprake. Hamburg flitst na de winterstop dus niet meer. De ploeg van kapitein Van Buyten schakelde donderdag nog Thun uit in Europa, maar Stuttgart bleek toch te sterk. Misschien zat die Europese wedstrijd nog in de Hamburgse kleren.

Net voor rust opende Meissner voor de bezoekers de score, 0-1. Hamburg ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar het waren de bezoekers die een tweede keer de weg naar de netten wisten te vinden. Gomez legde in de slotfase de 0-2-eindcijfers vast. Onze landgenoot Daniël Van Buyten pakte in de voorafgaande fase ook nog rood.

Hamburg mag nu eigenlijk alle titeldromen opbergen en moet zich gaan richten op de strijd met Werder Bremen om plaats twee. Stuttgart is vijfde, maar heeft al behoorlijk wat achterstand op de nummer vier, Schalke 04.