Stadion: Bruchwegstadion
Hamburg wint, Stuttgart sukkelt
Jimmy Wouters

FSV Mainz – Hamburger SV: 1-3

Hamburg, met Van Buyten en zonder Mpenza, domineerde zaterdag de partij bij rode lantaarn FSV Mainz. De thuisploeg hield veel volk achter de bal en wachtte op de countermogelijkeidn maar gedurende de hele eerste helft kwam de ploeg niet uit haar verdedigende stelling.

Hamburg viel lustig aan, en vlak voor rust werd die aanvalsdrang dan beloond.  Uit een corner van van der Vaart kopte Wicky raak. Meteen na rust besliste HSV de partij. Mahdavikia kreeg de bal van Jarolim en schoot van dichtbij de 0-2 op het bord. HSV zakte vervolgens terug en liet Mainz komen. Ruman wist na 70 minuten spelen dan eindelijk het eerste doelpunt voor Mainz van dit seizoen te noteren. Van der Vaart maakte er twee minuten later 1-3 van, waardoor alle hoop voor Mainz in de koelkast gestopt werd.

VfB Stuttgart – Arminia Bielefeld: 1-1

Stuttgart wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Tegen Bielefeld zag het er zaterdag lang naar uit dat het eindelijk ging lukken. De thuisploeg speelde sterk en speelde enkele mooie kansen bij mekaar.

In de tweede helft kwam Stuttgart dan ook verdiend op voorsprong. Na een fraaie pass van Meißner liet Tomasson keeper Hain van dichtbij kansloos. Stuttgart bleef druk zetten en was nog enkele malen gevaarlijk via invaller Ljuboja. In de slotfase liet de ploeg van Trapattoni alsnog drie punten ontglippen. Een lange bal van Hain werd knap door Pinto meegenomen en dito afgewerkt.