nur1.FC Nürnberg
bayBayern München
Datum: 10/09/2005 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: EasyCredit-Stadion
Bayern wint Beierse derby
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Bayern wint Beierse derby
Foto: © SC

Bayern München heeft zaterdagmiddag een moeizame overwinning op het terrein van Nürnberg geboekt. Beide teams begonnen evenwichtig aan de partij. Zo creëerden beide ploegen al vroeg een kans. Vooral Oliver Kahn lag met een enorme blunder aan de basis van de eerste Nürnbergse kans. 

Na twintig munten spelen was het dan de thuisploeg die op voorsprong kwam. Weer zag Kahn er erg belabberd uit. Zo verdween een vrije trap van Pinola tussen de benen van de Bayern-doelman door. Lang wist Nürnberg echter niet van de voorsprong te genieten, want amper twee minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Lucio zette zich enorm sterk door. De bal viel vervolgens voor de voeten van Guerrero, die met een fraai schot doelman Schäfer passeerde. 

Tijdens de tweede helft had Bayern het betere van het spel. Op het uur kwamen ze dan verdiend op voorsprong. Het was Michael Ballack die vanuit buitenspelpositie toch met het hoofd kon afwerken. Nürnberg kwam nog wel opzitten, maar Kahn liet zich niet meer op een foutje betrappen.