Stadion: Borussia-Park
Mönchengladbach boekt eerste overwinning
Jimmy Wouters

Borussia Mönchengladbach – MSV Duisburg: 2-1

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt door met 2-1 van Duisburg te winnen.

Het was een beladen derby, waarin Gladbach al vroeg op voorsprong kwam via Neuville. Duisburg was niet aangeslagen en kwam opzitten. Niet lang na het openingsdoelpunt stond het dan ook al weer gelijk.  Möhrle werd totaal vrijgelaten en mocht simpel de gelijkmaker binnentrappen. Duisburg kreeg tien minuten later vanop 11 meter nog de kans om op voorsprong te komen, maar Grlic zag zijn inzet door doelman Kampa gestopt worden.

Na de rust bleven beide ploegen voor de overwinning gaan, maar het was Mönchengladbach dat aan het langste eind trok. In de 62ste minuut kwam Zé Antonio als overwinnaar uit een scrimmage en zorgde zo voor de eerste overwinning van de Borussen.

Hannover ’96 – Eintracht Frankfurt: 2-0

Hannover was zaterdagmiddag duidelijk de betere van Frankfurt. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de thuisploeg na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong kwam.  Het was Stajner die een voorzet van Hashemian binnenwerkte.

Zoals gezegd was Hannover veel te sterk en liep het nog eenvoudig tot 2-0 uit. Ditmaal gaf Stajner de laatste pas en kon Yankov hard inschieten. Frankfurt zette hier niets tegenover en Hannover speelde de wedstrijd bij gevolg eenvoudig uit.