Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Veltins-Arena
Bayern niet voorbij Schalke
Ruben Verhaeghe

Bayern München kreeg vandaag de gelegenheid om een reeks van vijf nederlagen op rij in de Veltins-Arena te stoppen. De landskampioen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Schalke in een uitverkocht stadion.

De bezoekers uit München hadden het veldoverwicht in de eerste helft en kwamen in de negentiende minuut op voorsprong. Zé Roberto legde af naar Roqué Santa Cruz, die de bal tegen de netten schoot. Bayern was duidelijk de sterkste ploeg in de eerste helft en de ruststand was dan ook logischerwijze 0-1.

Schalke 04 zag de bui hangen in de tweede helft en begon zowaar druk uit te oefenen op Bayern. De aanvallen van de thuisploeg droegen echter niet ver en de verdediging van Bayern werd weinig tot niet in de verlegenheid gebracht. In de toegevoegde tijd kregen de Königsblauen een strafschop toegekend. Larsen schoot de bal beheerst voorbij Oliver Kahn. De ploeg van Felix Magath beleefde in die extra speeltijd een echte anti-climax. Naast de zege die hen ontglipte, werd Demichelis ook nog eens met een rode kaart van het veld gestuurd.

SV Hamburg kon niet profiteren van de misstap van de competitieleider om zelf de leiding te nemen. Hamburg verloor thuis verrassend van Wolfsburg. Nochtans is de ploeg uit München niet langer alleen leider in de Bundesliga. Die eer moet het nu delen met Werder Bremen. [AN]