Negende speeldag Bundesliga

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Negende speeldag Bundesliga
Foto: © SC

Morgen staat in de Bundesliga al de negende speeldag op het programma. Schalke 04 - Bayern München is de absolute topper van deze speeldag, maar ook onderaan het klassement belooft het met MSV Duisburg - Eintracht Frankfurt een spannende match te worden.

Zaterdag
Schalke 04 - Bayern München
De absolute topper van de negende speeldag wordt in de Veltins-Arena afgewerkt. Schalke 04 staat momenteel vierde in de stand, maar kan bij winst aansluiten bij de top-3. Schalke kan weer op spelmaker Lincoln rekenen, die pas afgelopen dinsdag opnieuw begon te trainen. De Königsblauen moeten wel een aantal spelers missen door blessures: Asamoah, Cziommer, Van Hoogdalem, Hoogland en Pander. De belangrijkste afwezigz voor Bayern is de Fransman Willy Sagnol. De verdediger liep een blessure aan de adductoren op in een kwalificatie-interland met Frankrijk. Of Salihamidzic zal spelen, is nog steeds twijfelachtig. De grootste opsteker voor de bezoekers is de terugkeer van Ballack. De kapitein van de Duitse nationale ploeg moet meer gewicht in de aanval leggen. Bij winst blijft Bayern nog steeds leider in de Bundesliga, bij verlies kan het naar de derde plaats zakken.

De vermoedelijke opstelling van Schalke is Rost - Rafinha, Bordon, Rodriguez, Krstajic - Poulsen - Ernst, Kobiaschwili - Lincoln - Larsen, Kuranyi. Bayern komt waarschijnlijk met de volgende elf aan de aftrap:  Kahn - Salihamidzic (Ottl), Lucio, Ismael, Schweinsteiger - Deisler, Ballack, Demichelis, Karimi - Santa Cruz, Makaay. 

Schalke 04 won thuis al elf keer van Bayern en verloor al 8 keer. Zestien keer eindigde Schalke-Bayern München op een gelijkspel. De doelpuntenbalans helt maar net over naar de thuisploeg, die al 54 keer wist te scoren tegen Bayern; de bezoekers waren al 53 keer aan het feest na een doelpunt. Scheidsrechter Michael Weiner leidt morgen de partij in goede banen.

Hamburg - Wolfsburg
Hamburg krijgt zaterdag het als zevende geplaatste Wolfsburg op bezoek. De thuisploeg kan weer op Daniël van Buyten rekenen, die wegens problemen aan de adductoren niet met de Rode Duivels tegen Litouwen speelde. Reinhardt, Hampel en Benjamin blijven aan de kant. HSV hoopt opnieuw dat man-in-vorm Rafaël Van der Vaart zijn klasse etaleert. Vorig seizoen won Hamburg deze wedstrijd met 3-1. 
Wolfsburg wil een eind maken aan de reeks van drie nederlagen op rij in de AOL-Arena. Daarvoor kunnen de bezoekers eindelijk rekenen op Peter Van der Heyden. De ex-speler van Club Brugge sukkelde maanden met een blessure. Mike Hanke is de man in vorm bij Wolfsburg. Hij krijgt in de spits gezelschap van Klimowicz. De Georgiër Levan Tskitishvili zal waarschijnlijk niet in de basis starten. 

HSV start met Wächter - Demel, Boulahrouz, van Buyten, Atouba - Wicky - Jarolim, Beinlich - van der Vaart - Lauth, Barbarez in de basis. Wolfsburg start wellicht met het volgende elftal: Jentzsch - Alex, Quiroga, Hofland, Neziri - Thiam - Karhan, van der Heyden - D'Alessandro - Hanke, Klimowicz. De arbiter met dienst is Wolfgang Stark.

Kaiserslautern - Borussia Dortmund
Voor trainer Michael Henke van Kaiserslautern wordt het een speciale namiddag. Henke werkte tussen 1989 en 1998 als co-trainer voor Borussia Dortmund. Stefan Blank, die geschorst is, start niet in de basis tegen Dortmund; Michael Lehmann en Fabian Schönheim spelen ook niet. Carsten Jancker en Jochen Seitz zijn nog twijfelachtig. Borussia moet het zonder Philipp Degen stellen. De Zwitser blesseerde zich in een interland met Zwitserland en is voor het eerst dit seizoen niet inzetbaar. Degen moet nu acht dagen rust in acht nemen. In de verdediging kunnen de bezoekers op het solide duo Wörns-Metzelder rekenen.Ook Markus Brzenska is van de partij. Hij scoorde dinsdag voor het eerst voor Duitsland in de belofteninterland tegen Oostenrijk.

Werder Bremen - Nürnberg
Vandaag ontbraken de gekwetsten Ãœmit DavalaTim WieseJelle van DammeAaron Hunt en Petri Pasanen. Het spreekt voor zich dat dat vijftal morgen niet tegen Nürnberg kan spelen. De thuisploeg kan opnieuw Frings en Klasnic opstellen. Het als derde geplaatste Werder Bremen moet winnen om Hamburg en Bayern niet te zien uitlopen. Nürnberg staat pas veertiende en heeft in 47 Bundesligaduels tegen Bremen 21 keer verloren, 13 keer gedrawd en 12 keer gewonnen. De statistieken spreken dus in het voordeel van de thuisploeg.

Vfb Stuttgart - Borussia Mönchengladbach
Nadat de Deense international Jon Dahl Tomasson uitviel wegens schorsing voor Stuttgart voor de partij tegen Mönchengladbach, kan Silvio Meißner eveneens niet spelen. De 32-jarige middenvelder heeft een zware verkoudheid. Trapattoni zal hoogstwaarschijnlijk Danijel Ljuboja als vervanger inzetten. Ex-Stuttgarter Krisztian Liztes kan door een knieblessure niet voor Borussia aantreden.

FSV Mainz 05 - Leverkusen
Leverkusen gaat op bezoek bij de voorlaatste in de stand: FSV Mainz 05. De bezoekers gaan na een matige seizoensstart op zoek naar de goede vorm. Voor trainer Michael Skibbe meteen de vuurdoop. De thuisploeg mist vijf spelers, waarvan de belangrijkste Florian Gerbner is.

Arminia Bielefeld - Hertha Berlijn
Bielefeld krijgt met Hertha Berlijn alweer een zware match voor de voeten geschoven. Het kon nog maar Ã©Ã©n keer winnen dit seizoen en raakt maar niet op het juiste spoor. Hertha van zijn kant wil de nederlaag van de achtste speeldag tegen Bremen van zich afschudden en de drie punten naar huis meenemen. Hertha's verdediger Malik Fahti is nog niet zeker van een plaats in de basiself. Afgelopen week kreeg hij een trap op de voet en trainde bijgevolg minder intensief. Marko Pantelic keert terug uit blessure en neemt opnieuw zijn plaats in de basiself in. Simunic moet opletten want hij verzamelde al vier gele kaarten, een vijfde kaart betekent schorsing op de tiende speeldag tegen Mainz. De thuisploeg kan geen beroep doen op GabrielKauf, KrupnikovicTrajanovVata en Porcello.

Bielefeld start vermoedelijk met Hain - Korzynietz, Westermann, Borges, Schuler, Küntzel - Fink, Kucera, D. Kobylik - Zuma, Boakye. Voor Hertha ziet de opstelling er als volgt uit: Fiedler - Friedrich, Madlung, Simunic, Fathi - Dardai, N. Kovac - Bastürk, Marcelinho, Gilberto - Pantelic.

Zondag
1. FC Köln - Hannover
Beide teams starten met heel wat druk op de schouders. Verlies betekent namelijk dat de degradatiezone wel heel dichtbij komt. Of Vahid Hashemian zondag voor Hannover aantreedt, wordt pas morgen beslist.

MSV Duisburg - Eintracht Frankfurt
Duisburg Frankfurt is een onvervalste zespuntenmatch. Duisburg telt als vijftiende in de stand twee punten meer dan rode lantaarn Frankfurt. Alsof Duisburg met Jupp Ivanovic, Markus Hausweiler, Andreas Voss en Klemen Lavric nog niet genoeg spelers ontbreekt morgen, viel Ivica Grlic ook nog uit. De Bosniër keerde met een buikspierblessure van de laatste interland tegen Servië terug. 

De opstelling van Duisburg: Koch – Wolters, Möhrle, Biliskov, Meyer – Willi, Baelum, Lottner, Bugera – Kurth, Ahanfouf. De bezoekers rekenen op Nikolov – Ochs, Rehmer, Vasoski, Spycher – Chris Huggel – Cha, Meier, Köhler – Amanatidis. Bij winst kan Frankfurt aansluiten bij de onderste laag van middenmoters, bij verlies komt degradatie weer een stuk dichterbij. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties