Speeldag: Speeldag 14
Stadion: BayArena
Leverkusen wipt over Cottbus
Philippe Crols

Bayer Leverkusen is niet echt denderend bezig in de Bundesliga, maar zondag wist de Europese tegenstander van onder andere Club nog wel eens aan de knopen met een overwinning. Thuis werd Cottbus met 3-1 opzijgezet. Het wipt dankzij deze overwinning ook over Cottbus naar plaats tien. Cottbus is nu twaalfde.

Na een moeizaam begin kwam de thuisploeg na twintig minuten spelen op voorsprong. Freier legde de bal terug tot bij Barbarez die vanop zo'n elf meter raak trof, 1-0. Dat was meteen de eerste doelpoging voor Leverkusen. Op de eerste doelpoging van de bezoekers was het nog twintig minuten langer wachten. Butt weerde een schot van Vlad Munteanu af met de vuisten. Diezelfde Munteanu was net voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrijschop ging net over. Tot zover een weinig boeiende eerste helft.

Net na de rust sprong Ziebig zijn doelman Piplica bij. Hij redde een kopbal van Haggui op de lijn en verhinderde zo de 2-0. Twee minuten later kwam zijn ploeg zelfs op gelijke hoogte. Munteanu maakte er op de counter 1-1 van. Toch zou de thuisploeg de drie punten in de BayArena houden. Halverwege de tweede speelhelft haalde Simon Rolfes onhoudbaar uit, 2-1. Tien minuten voor tijd zorgden Voronin en Barbarez voor de beslissing. Barbarez bediende na een mooie combinatie zijn spitsbroeder en de 3-1-eindstand kwam zo op het bord.