Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart nipt langs Gladbach
Philippe Crols

VFB Stuttgart heeft op zondag Werder Bremen bijgebeend op de tweede plaats in de Bundesliga. Het won thuis met het kleinste verschil van Borussia Mönchengladbach. Een vroege goal van Cacau zorgde voor de drie punten. Voor Gladbach wordt de situatie stilaan precair.

Mönchengladbach begon met de Belgen Thijs en Sonck op de bank en eigenlijk ook al met een 1-0-achterstand aan de wedstrijd. Hilberts voorzet kwam na zes minuten via de dwarligger voor de voeten van Cacau terecht en die zette zijn ploeg al meteen op voorsprong. Dan was het even wachten op gevaar. Na een halfuur kon Cacau nog eens op doel geven na een mooie combinatie. Zonder succes echter. Even later ook een eerste poging van Gladbach. Polanski trapte vanop afstand, Hildebrand kende geen problemen. Een verre trap van Hitzlsperger was vervolgens nog het enige wat het vermelden waard was. 1-0 was de ruststand.

Net na rust was de thuisploeg dicht bij de 2-0, maar een kopbal van Tasci werd door Kluge van de lijn geveegd. Op het uur was Stuttgart er weer. Gomez maakte zichzelf vrij, maar schoot daarna over het bezoekende doel. Gladbach maakte helemaal niets klaar, maar twintig minuten voor tijd was het wel bijna prijs. Insua kopte op de dwarsligger. Twintig minuten voor tijd mocht ook Bernd Thijs in de ploeg komen en de bezoekers leken er weer in te geloven. Kirch knalde net naast. Gladbach domineerde nu. Federico Insua schoot een vrijschop net over en Levels trapte net naast. Scoren deden de bezoekers niet meer, 1-0 was dus de eindstand.