Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Veltins-Arena
Schalke wint Ruhrderby en blijft leider
Philippe Crols

Schalke 04 blijft ook na speeldag veertien alleen aan de leiding. Het team van trainer Slomka boekte in de derby tegen Bochum zijn vierde zege op rij. Rafinha en Lövenkrands scoorden voor de thuisploeg, Gekas kon enkel milderen. Het werd 2-1.

De wedstrijd begon evenwichtig en de bezoekers uit Bochum speelden goed mee. Gaandeweg in de eerste helft kon de thuisploeg toch zijn wil opdringen. Dat resulteerde na een kleine twintig minuten spelen in een goede poging van Lövenkrands, maar de bezoekende doelman, Skov-Jensen, was paraat. Een minuut na die kans was het toch raak voor Schalke. Halil Altintop bediende met een mooi hakje Rafinha en die maakte er 1-0 van. Het eerste doelpunt van de Braziliaan in 41 Bundesligawedstrijden. Bochum was niet echt aangeslagen, maar de thuisploeg in grote moeilijkheden brengen lukte maar zelden. Op het halfuur verdubbelde Schalke dan heel simpel de voorsprong. Neuer trapte uit, Kuranyi verlengde tot bij Lövenkrands en de Deen scoorde de 2-0. Schalke mocht met die voorsprong en onder applaus van de thuisaanhang gaan rusten.

Net na rust werd het plots heel stil in Gelsenkirchen. Misimovic zette voor en Gekas kopte fraai binnen, 2-1 en plots weer hoop voor Bochum. Dan moesten de toeschouwers lang wachten op nog wat doelgevaar. Twintig minuten om precies te zijn. Toen trok Bochum-verdediger Butscher aan de noodrem. Rode kaart en strafschop waren de gevolgen. Kobiashvili liet echter na de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Een fase waardoor de thuisspelers nog wat zenuwachtiger werden. Toch speelden ze de wedstrijd uit zonder punten de verliezen. Het bleef namelijk 2-1.