Speeldag: Speeldag 2
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg wordt even alleen leider
Philippe Crols

1. FC Nürnberg is nog zeker tot zaterdag kwart over vijf alleen leider in de Duitse Bundesliga. Het team van trainer Meyer versloeg in eigen huis Borussia Mönchengladbach met het kleinste verschil, 1-0 dus. Markus Schroth maakte het enige doelpunt.

De thuisploeg had wel wat problemen voorin. Topschutter Vittek was niet helemaal fit en ook Mintal kon nog niet aan de wedstrijd beginnnen. Daarom werd er voor Schroth-Saenko gekozen voorin. Bij Gladbach was het weer met een vergrootglas zoeken naar Belgen, maar spelen deden Sonck en Thijs ook op speeldag twee niet. Daems was geblesseerd. Na vijf minuten spelen viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Een vrijschop van Kristiansens werd door Glauber met het hoofd tot bij Schroth verlengd en die trof al meteen raak, 1-0. De bezoekers bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die had er na een kwartier zeker moeten zijn, maar eerst Neuville en vervolgens spelmaker Insua hadden andere plannen.

Ook thuisploeg Nürnberg bleef dreigen. Gladbach-doelman Keller was zeer bij de pinken op de inzet van verdediger Reinhardt. Voor het overige was enkel de blesure van Galasek het vermelden waard. Hij liep een hoofdkwetsure op en moest na een halfuur spelen het veld verlaten tijdens zijn eerste wedstrijd voor eigen volk.

In de tweede helft was het veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van Nürnberg-aanvoerder Schäfer. Die hield echter goed stand op pogingen van Ze Antonio, Kirch en Insua. Op het uur maakte Marek Mintal na een afwezigheid van zeven maanden zijn wederoptreden. Hij scoorde ook nog  bijna een kwartier voor tijd, maar het bleef bij die krappe 1-0. Een zeer gevleide zege voor Nürnberg dat met een zes op zes evenwel prachtig aan de competitie is begonnen. Gladbach heeft drie op zes.