Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion der Freundschaft
Hamburg gaat weer de mist in
Philippe Crols

Nee, Hamburger SV heeft zich de eerste twee speeldagen alles behalve als titelkandidaat gepresenteerd. Het team van trainer Doll moest zaterdag, weliwaas zonder onze landgenoot Vincent Kompany, op bezoek bij promovendus Cottbus. Net als vorige week kwam de ploeg uit het noorden niet verder dan een gelijkspel. Het werd 2-2.

Cottbus begon nog zonder punten aan de partij, maar met veel inzet en kreeg aanvankelijk ook de beste kansen. Een al dan niet onterecht afgekeurd doelpunt van Shao na twaalf minuten spelen was wellicht de beste. De bezoekers kwamen evenwel op voorsprong. De man die vorige week al scoorde, Sanogo, deed ook nu weer waar hij voor betaald wordt. Met een zondagschot bracht hij zijn team op voorsprong. 0-1 was ook meteen de ruststand.

Hamburg dacht dat 45 minuten rustig verdedigen wel zou volstaan voor de krappe zege, maar na tien minuten in de tweede helft mocht men die illusie al opbergen. Na een hoekschop van Munteanu zag de assistent-scheidsrechter handspel van Jarolim en dus ging de bal op de stip. Munteanu zelf trapte de gelijkmaker binnen. Twintig minuten voor tijd was het helemaal feest in Cottubus toen Radu een knappe collectieve aanval af wist te ronden. Lang duurde de pret echter niet, want een minuut later al verwerkte De Jong een hoekschop van zijn landgenoot van der Vaart in doel, 2-2. In de slotfase verloren de bezoekers ook nog Demel met een rode kaart, maar gescoord werd er niet meer. Het bleef 2-2.