Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Weserstadion
Bremen wint topper van Leverkusen
Philippe Crols

Werder Bremen heeft z'n start in de nieuwe Bundesliga niet gemist. Na de spectaculaire winst van vorige week in Hannover werd nu Bayer Leverkusen opzijgezet. Dat ging niet zonder problemen, maar na negentig minuten stond er wel een 2-1 op het bord. Werder heeft zo het maximum van de punten.

De thuisploeg begon zoals verwacht hevig aan de partij. Na nog geen vijf minuten schudde Bayer-doelman Butt een goede parade uit zijn mouwen na een poging van Borowski. Enkele minuten later schoot ook topschutter Klose eens op doel, maar zijn inzet ging naast. Op het kwartier waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen. Kießling dook de zestien in en vond daar Pasanen op zijn weg. Die stopte hem foutief af en de bal ging op de stip. Freier nam het geschenk aan en zette de bezoekers op voorsprong. Tien minuten later stond het alweer gelijk. Diego mocht namens de thuisploeg een vrijschop nemen. Klose klom vervolgens hoger dan Ramelow en de 1-1 stond op het bord.

Vanaf dan ging het lekker op en neer. Meteen na de gelijkmaker kreeg Klose bijvoorbeeld al onmiddellijk de kans op de 2-1, maar dit maal scoorde hij niet. Aan de overkant verknoeiden Barnetta en Kießling goede mogelijkheden. 1-1 was de ruststand.

Tijdens de rust moest de nagenoeg onzichtbare Klasnic plaats maken voor Hugo Almeida, een man die vorige week ook al scoorde en ook nu meteen gevaarlijk was met een schot vanop zo'n 25 meter. Leverkusen bleef echter goed meedoen en het was vooral opletten voor de jonge Kießling. Die kon tien minuten na rust net niet bij een voorzet van Freier. Nog dichter bij een doelpunt kwam Kießlings oudere spitsbroerder Barbarez iets over het uur. Hij trof de paal. Een dikke tien minuten voor tijd bezorgde joker Almeida de thuisploeg toch nog de zege. Hij verwerkte een voorzet van Diego in doel, 2-1 en daar bleef het ook bij ondanks nog enkele hete standjes voor het Werder-doel in de slotfase.