Stadion: Veltins-Arena
Kuranyi verlost Schalke
Philippe Crols

Schalke 04 staat ook na speeldag 32 nog altijd op pole position voor de titel. Het zette zaterdagmiddag Nürnberg opzij, maar makkelijk ging dat niet. Kuranyi zorgde op het uur voor de enige treffer van de partij.

Nürnberg trok goed georganiseerd naar Gelsenkirchen en de thuisploeg had alle moeite van de wereld om een gaatje te vinden in de bezoekende defensie. Op een schot van Kuranyi en enkele standaardsituaties na maakte Schalke ook niet echt veel klaar tijdens de eerste helft. Aan de overkant had Neuer een rustige namiddag. Hij werd niet een keer bedreigd tijdens de eerste helft. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Schalke zorgde in het begin van de tweede helft voor wat meer gevaar en iets over het uur viel dan het doelpunt. Een voorzet van Altintop werd door Kuranyi in doel gekopt. Zijn tiende dit seizoen al met het hoofd. Enkele minuten na de openingstreffer had Kuranyi de beslissing kunnen forceren, maar hij faalde. Nürnberg bracht aanvallend weinig of niets en ook een slotoffensief kwam er niet. Galasek kreeg in de slotfase zelfs nog een rode kaart. Het bleef 1-0.