Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart blijft in spoor van Schalke

VFB Stuttgart maakt nog altijd kans om kampioen te worden. Het won zaterdagnamiddag van Mainz en blijft Schalke op de hielen zitten. De overwinning tegen Mainz was trouwens verdiend.

Stuttgart nam van minuut één het initiatief en trok naar voor. Vooral Cacau zorgde voor enkele hete standjes voor het doel van Wetklo. Halverwege de eerste helft klom Stuttgart verdiend op voorsprong. Knullig verdedigen van de bezoekers luidde de 1-0 van Meira in. Mainz kon Hildebrand niet bedreigen en het was zelfs Pardo die nog dicht bij de verdubbeling van de voorsprong kwam. Rusten deden beide teams met 1-0.

Op het uur viel de beslissing. Da Silva zette Hilbert vrij voor doel en die legde de partij in een beslissende plooi, 2-0. Mainz maakte zo goed als niets klaar en Stuttgart vond die 2-0 wel volstaan, al kreeg de thuisploeg nog wel enkele goede kansen op 3-0. Maar niemand bij de rood-witten die het erg zal vinden dat het bij 2-0 bleef.