Speeldag: Speeldag 32
Stadion: AWD-Arena
Hannover maakt plots nog kans op Europa
Philippe Crols

Hannnover 96 mag plots dromen van Europees voetbal. Het staat zevende op een punt van de nummers vijf en zes die wel nog een wedstrijd te goed hebben. Hannover klopte vrijdag Cottbus met 2-0.

Hannover was duidelijk de betere ploeg. Cottbus verdedigde heel de wedstrijd en loerde op de counter. De thuisploeg kreeg heel wat kansen gedurende de eerste helft, maar doelman Piplica stond steeds op de juiste plaats. Tien minuten voor rust was de verdiende voorsprong dan toch daar. Vinicius kopte een voorzet van Huszti in doel. 1-0 was ook de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Cottbus kwam niet uit zijn egelstelling en moest toezien hoe Hannover meerdere malen de kans om op 2-0 te komen verkwanselde. Pas tien minuten voor tijd viel de beslissing toen Bruggink, trefzeker de laatste weken, de 2-0 in doel schoot.