Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympiastadion
Hertha pakt koppositie over van Schalke
Philippe Crols

Schalke 04 vertrok naar Hertha Berlijn in de wetenschap dat winst zou volstaan om alleen aan de leiding te komen in het klassement na de uitschuivers van alle topclubs op zaterdag. Voor thuisploeg Hertha zou een driepunter volstaan om samen met Nürnberg op een gedeelde eerste plaats te komen. Hertha trok uiteindelijk aan het langste eind. Het won met 2-0 van Schalke.

Beide teams wisten afgelopen week in de Uefa Cup niet echt te overtuigen. Schalke won met het kleinste verschil van Nancy en Hertha blameerde zich in eigen huis tegen Odense (2-2). In de openingsfase was Schalke de gevaarlijkste ploeg, maar scoren zat er, jammer genoeg voor de ploeg uit Gelsenkirchen, niet in. Dat kwam mede door de diverse goede reddingen van Hertha-doelman Fiedler. Iets voor het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg echter wel op voorsprong na een goal van Gimenez. Die goal zorgde voor de 1-0-ruststand.

Schalke probeerde de bakens te verzetten in het begin van de tweede helft, maar het liep al snel met zijn gezicht tegen de Berlijnse muur. Na iets minder dan tien minuten spelen in de tweede helft was er een mooie combinatie tussen Pantelic, Basturk en Gimenez die leidde tot het tweede doelpunt van die laatste, 2-0 en de hoofdstedelingen hadden de wedstrijd zo goed als in de zak. De bezoekers kwamen niet meer dichterbij en het bleef dus 2-0. Zo werd Gimenez ook de man van de match en werd Schalke na Nürnberg en Bayern de derde leider die de volle buit niet wist te pakken. De ploeg van Slomka staat nu met zeven punten uit vier wedstrijden gedeeld tweede op een punt van de leiders uit Berlijn en Nürnberg.