Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Weserstadion
Bremen thuis onderuit tegen Stuttgart
Philippe Crols

Werder Bremen was met een zes op zes uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Toen er op speeldag drie tegen Schalke verloren werd ging het echter fout. Vervolgens vloog het tegen een derdeklasser uit de beker en verloor het in de Champions League van Chelsea. Zaterdag moest Werder zich in eigen huis dus herpakken tegen Stuttgart, maar dat gebeurde niet.

Stuttgart begon met een teleurstellende drie op negen aan de partij. Het had zijn twee thuiswedstrijden verloren en de ene wedstrijd op verplaatsing, tegen Bielefeld, werd met 2-3 wel tot een goed eind gebracht. Ook de verplaatsing naar het Weserstadion viel mee, want Stuttgart won er met 2-3. Het zag er nochtans helemaal niet goed uit voor de bezoekers. Na vier minuten al waren ze op achtervolgen aangewezen na een eigen doelpunt van Hilbert. Op het halfuur dan verdubbelde de thuisploeg de score. Zidan, vorig jaar nog uitgeleend aan Mainz, scoorde de tweede treffer voor de thuisploeg, 2-0 en de wedstrijd leek zo goed als gespeeld. Inderdaad, leek, want enkele minuten voor rust lukte Stuttgart de aansluitingstreffer via Hilbert, de man van de own-goal die zijn fout dus goedmaakte. Die 2-1 was de ruststand.

Die 2-1-voorsprong voor de thuisploeg bleef ruim tien minuten op het bord staan in de tweede helft. Toen bracht de Mexicaan Pardo de bezoekers weer op gelijke hoogte van Werder. Opnieuw gelijk dus en beide teams konden weer van voor af aan beginnen. Lange tijd leek deze partij ook geen winnaar te krijgen, maar enkele minuten voor tijd sloegen de bezoekers uit Stuttgart genadeloos toe. Gomez maakte de 2-3 en bezorgde zijn team zo de drie punten en de tweede uitoverwinning op rij.