Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Schuco Arena
Aachen krijgt pak rammel
Philippe Crols

De goede periode van Alemannia Aachen lijkt voorbij. Vorige week al ging Cottbus winnen bij de promovendus en in Bielefeld werd geel-zwart afgeslacht. Het werd maar liefst 5-1. Voor Bielefeld meteen een overwinning die hen boven Aachen brengt. Het is verrassend genoeg vijfde met vijftien punten.

Dat Bielefeld het dit seizoen niet van zijn uitwedstrijden, maar wel van zijn wedstrijden in eigen huis moet hebben was al duidelijk. Dat werd zondagmiddag nog maar eens duidelijk. Aan de rust stond de thuisploeg 2-0 voor. Kamper scoorde na tien minuten. Tien minuten later verdubbelde Kucera de score.

Net na rust bracht Plasshenrich de spanning meteen terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer de maken, 2-1. Wichniarek diepte echter meteen erna de voorsprong alweer uit tot 3-1. Twintig minuten voor tijd zorgde Kamper dan voor de beslissing door de 4-1 te maken. Eigler scoorde helemaal op het einde nog de 5-1.