Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Borussia-Park
Gladbach buigt voor Leverkusen
Philippe Crols

Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen waren twee teams die op speeldag negen tegenover mekaar stonden in de Bundesliga. Beide teams waren ook wat op de sukkel. Gladbach verloor afgelopen week in de beker, maar had thuis nog altijd wel alles gewonnen. Leverkusen vloog ook uit de beker en was vorige week het eerste slachtoffer van HSV. Zaterdag toonde het zich wel sterker dan Gladbach. Het werd 0-2.

De thuisploeg begon met een Belg op de bank, eentje op het veld en eentje in de tribune. Bernd Thijs zou de negentig minuten volmaken. Wesley Sonck zou een klein halfuur meespelen en Filip Daems is nog steeds geblesseerd. De eerste dreiging van de partij kwam van de thuisploeg via Insua. Toch was het allemaal niet zo gevaarlijk. Een van de eerste tegenprikken van de bezoekers was dat wel. Barbarez bediende Babic en die maakte er 0-1 van. Dat gebeurde iets voor het kwartier. Na de openingsgoal nam de thuisploeg de partij in handen en het kreeg ook enkele kansen zonder deze te benutten. Toch was het Leverkusen dat nog de beste mogelijkheden kreeg in het slot van de eerste helft. Voronin tot twee maal toe en Haggui met een kopbal troffen echter niet raak, 0-1 was de ruststand.

Net na rust probeerde de thuisploeg opnieuw de bakens de verzetten en het kreeg ook kansen. Kâhe en Delura waren echter niet trefzeker. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers weer meer en meer opzetten. Barbarez knalde zo bijvoorbeeld hard op doelman Keller. Een kwartier voor tijd was de beslissing dan toch een feit. Voronin was sneller dan zijn verdediger en velde het verdict voor zijn ex-club. Het bleef ook 0-2. Leverkusen heeft nu elf punten en staat op plaats 11. Dat is een punt en plaats minder dan Gladbach.