stuVFB Stuttgart
schFC Schalke 04
1-0
2-0
3-0
Datum: 29/10/2006 17:00
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Schalke gaat af in Stuttgart
Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke gaat af in Stuttgart
Foto: © SC

Werder Bremen is na negen speeldagen alleen leider. Dat heeft het te danken aan het zware 3-0-verlies van Schalke 04 in en tegen Stuttgart. De crisis bij de blauw-witten lijkt zo een feit. Eerder in de week werd Schalke immers ook al door tweedeklasser Köln uit de beker gewipt. 

De bezoekers uit Gelsenkirchen begonnen nochtans het best aan de wedstrijd. Doelman Hildebrand werd enkele malen op de proef gesteld, maar keepte foutloos. Toch kwam de thuisploeg stilaan beter in het spel en dat werd op het halfuur beloond. Khedira wist slecht verdedigingswerk van Khedira af te straffen, 1-0. Meteen ook het eerste competitiedoelpunt voor Khedira. Net na de 1-0, maakte Bajramovic bijna gelijk, maar zijn schot ging voorlangs. Voor het overige was het Hildebrand die de bezoekers van de gelijkmaker hield. De krappe 1-0 was de rustand. 

Beide teams stonden nog niet goed en wel terug op het veld of Stuttgart verdubbelde de voorsprong. Opnieuw Khedira was de gevierde man bij de thuisploeg. Schalke probeerde wel, maar Hildebrand stond uitstekend te keepen. Zo ook op een schot van Kevin Kuranyi. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd dan beslist. Boka (ex-Beveren) leverde een uitstekende voorzet af die door Tasci werd binnengewerkt, 3-0. Dat was ook de eindstand. Stuttgart mocht vooral doelman Hildebrand bedanken die onklopbaar was. Voor Schalke was het een dramatische week.