Speeldag: Speeldag 16
Stadion: AWD-Arena
Bremen gaat ten onder in Hannover
Philippe Crols

Hannover en Werder Bremen maakten er zaterdagnamiddag een spektakelwedstrijd van. Bremen maakte een 3-1-achterstand ongedaan, maar verloor uiteindelijk toch nog met 4-3. Hanke was de ster van de middag. Hij scoorde drie maal.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Jensen bediende Rosenberg na tien minuten en de 0-1 was een feit. Lang genieten was er niet bij voor Bremen, want enkele minuten later had Hanke van slecht uitverdedigen bij Bremen geprofiteerd: 1-1 na een kwartier. De wedstrijd ging razendsnel en halverwege de eerste helft stond Bremen plots 3-1 in het krijt. Na twintig minuten werkte Baumann een voorzet van Hanke in eigen doel en een minuut later ging Mertesacker in de fout. Hanke profiteerde opnieuw en maakte er 3-1 van. Bremen was er duidelijk eventjes niet goed van, maar naar het einde van de eerste helft toe kregen de bezoekers toch weer wat meer grip op de partij. Vijf minuten voor rust werd Rosenberg in de zestien foutief gestuit. Diego maakte geen fout vanaf de stip en rusten deden we in Hannover met een 3-2-voorsprong voor de thuisploeg.

Na tien minuten spelen in de tweede helft was alles weer te herdoen. Het was opnieuw Rosenberg die de kwelduivel van dienst was voor Hannover. Hij werkte een voorzet van Tosic in doel. Het sein voor Bremen om nog een tandje bij te steken. Toch viel het doelpunt verrassend genoeg aan de overkant. Een kwartier voor tijd schoot de thuisploeg voor het eerst op doel. Het was meteen raak. Hanke lukte zijn derde van de middag. Bremen zette nadien nog alles op alles, maar gelijkmaken lukte niet meer.