nur1.FC Nürnberg
Energie Cottbus
Datum: 24/02/2008 17:00
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg en Cottbus delen laatste plaats
Nico Wieme
| 0 reacties
Nürnberg en Cottbus delen laatste plaats
Foto: © SC

In het kelderduel tussen FC Nürnberg en Energie Cottbus kon geen enkele ploeg als overwinnaar van het veld stappen. Beide degradatiekandidaten delen nu samen met MSV Duisburg, dat gisteren al ging winnen bij Bielefeld, de laatste plaats.

Het gaat van kwaad naar erger met FC Nürnberg. De bekerwinnaar kon nu ook op eigen plein niet winnen van het eveneens bedreigde Energie Cottbus. Arminia Bielefeld en Hansa Rostock tellen gelukkig maar respectievelijk één en vier punten meer, waardoor alle hoop op redding nog niet verloren is.
 
Het zag er aanvankelijk nochtans goed uit voor de thuisploeg, want vlak voor het uur bracht Marco Engelhardt (foto) Nürnberg op voorsprong na mooi voorbereidend werk van Jan Koller. Terwijl ‘der Club’, zoals ze in Duitsland genoemd worden, nog aan het vieren was, nette Dennis Sörensen de gelijkmaker. Op zijn afgeschampt schot was thuisdoelman Jaromir Blazek kansloos. Deze stand veranderde niet meer, waardoor beide concurrenten niet veel opschieten met het behaalde punt.