Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Volkswagenstadion
Duisburg en Leverkusen zijn dé winnaars
Philippe Crols

Voetbalkrant bundelt de wedstrijden van zaterdag in het volgende overzicht. Daarin kan u lezen dat Leverkusen een schitterende zaak heeft gedaan bovenaan. Hetzelfde kan gezegd worden van Duisburg, maar dan onderin de rangschikking.

Stuttgart - Karlsruhe  3-1

Karlsruhe is de rol bovenaan wat aan het lossen. Ook na 43 jaar werd er in Stuttgart niet gewonnen. De bezoekers speelden onherkenbaar zwak in de eerste helft. Topschutter Gomez en Hilbert waren de mensen die daarvan profiteerden. Het stond 2-0 aan de rust. Toch kon Stuttgart de partij niet rustig uitspelen. Tien minuten voor tijd lukte Hajnal de aansluitingstreffer, maar verder kwam de seizoensrevelatie niet meer. Integendeel zelfs, want in de absolute slotfase maakte Cacau er nog 3-1 van. Stuttgart boekt een zes op zes.

Leverkusen - Schalke  1-0

Leverkusen is dé winnaar van zaterdag. Het won zelf met het kleinste verschil van concurrent Schalke terwijl Werder Bremen verloor in Frankfurt. De wedstrijd zelf was niet echt hoogstaand. Iedereen leek zich al bij een gelijkspel te hebben neergelegd toen verdediger Friedrich de bal vanop zo'n dertig meter achter de bezoekende doelman deponeerde.

Frankfurt - Werder Bremen 1-0

Bayern kan zondag een schitterende zaak doen, want dichtste achtervolger Werder Bremen verloor zaterdagmiddag in Frankfurt. De thuisploeg begon ook het best en toen spelmaker Diego van Bremen net voor rust rood kreeg zag het er helemaal goed uit. Na rust hielp de bezoekende ploeg nog een beetje meer. Defensief geklungel lag aan de 1-0 van Amanatidis. Meteen ook de beslissing.

Bielefeld - Duisburg  0-2

Duisburg geeft de rode lantaarn door aan Nürnberg en Cottbus (beide ploegen spelen morgen nog wel tegen elkaar). De laatste in de stand was beter op bezoek bij Bielefeld en kwam al snel op voorsprong dankzij Schröter. Kort na rust werden de benen van de thuisploeg helemaal afgesneden toen Ishiaku er 0-2 van maakte.

Dortmund - Rostock  1-0

Borussia Dortmund heeft neo-eersteklasser Rostock met het kleinste verschil geklopt op zaterdag. In een zwakke partij maakte Diego Klimowicz het enige doelpunt. Twintig minuten voor tijd verwerkte hij een voorzet van Rukavina in doel. Genoeg voor de zege.

Wolfsburg - HBSC  0-0

Wolfsburg heeft geen aansluiting kunnen vinden bij de subtop. Het kwam tegen HBSC niet verder dan een scoorloos gelijkspel. De bezoekers hadden het beter van het spel, maar de thuisploeg kreeg de betere mogelijkheden. Gescoord werd er dus niet.