bayBayern München
hamHamburger SV
Datum: 24/02/2008 17:00
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Allianz Arena
Top twee geeft elkaar geen duimbreed toe
Nico Wieme
| 0 reacties
Top twee geeft elkaar geen duimbreed toe
Foto: © SC

De topper in Duitsland tussen Bayern München en Hamburg SV is op een 1-1-gelijkspel geëindigd. Daniël Van Buyten (Bayern) en Vincent Kompany (Hamburg) speelden de hele wedstrijd.

Het verschil in de rangschikking tussen beide titelpretendenten bedroeg vier punten voor aanvang van de wedstrijd. Bij winst zou de recordkampioen de hete adem van de Noord-Duitsers in de nek voelen. Een nederlaag voor HSV gaf Bayern een vrijgeleide naar de titel.
 
De eerste helft was niet veel soeps. In een gesloten wedstrijd waren de beste kansen nog voor de thuisploeg. Marc Van Bommel trapte de beste, na wegkoppen van Vincent Kompany, net naast. De bezoekers misten duidelijk de creatieve impulsen van draaischijf Rafaël van der Vaart. Zij konden enkel lichtjes dreigen op stilstaande fasen.
 
De tweede helft was van een beter niveau. Op het uur verloor Lucio knullig de bal en Ivica Olic bedankte de Braziliaan door zijn tiende van het seizoen te scoren. Vlak na dat doelpunt bracht Bayerncoach Ottmar Hitzfeld Frank Ribéry (foto) in om voor meer gevaar te zorgen en dat leidde tot resultaat. De Fransman bood Ze Roberto de gelijkmaker aan. Deze stand bleef tot het einde op het bord staan. Van Bommel kreeg in de toegevoegde tijd nog een tweede geel karton wegens een obsceen gebaar naar de scheidsrechter. Geen van beide ploegen schiet veel op met dit resultaat.