Speeldag: Speeldag 26
Stadion: AWD-Arena
Stuttgart stelt teleur
Nico Wieme

VfB Stuttgart heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de concurrentie om dichter bij de top van het klassement te sluipen. De landskampioen kwam in een saaie wedstrijd niet verder dan 0-0 bij Hannover 96.

VfB Stuttgart trok naar Hannover 96 in de wetenschap dat een overwinning de ploeg in de buurt van de Champions Leaguetickets kon brengen. Door het puntenverlies van alle concurrenten kon de landskampioen een gouden zaak doen. Hannover draait een rustig seizoen en stond voor deze speeldag tiende met 34 punten.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Het tempo lag laag, de echte doelkansen waren schaars. Stuttgart liet tegen zijn gewoonte in het initiatief aan de thuisploeg. Reeds na drie minuten kreeg Jiri Stajner een reuzekans om Hannover op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal miste het doel. De eerste noemenswaardige kans voor Stuttgart situeerde zich rond het kwartier, toen Mario Gomez vanuit een scherpe hoek het zijnet trof. Voor de rest was het een rommelige eerste helft met enkele kleine kansen langs beide zijden.

De tweede helft moest beterschap brengen, maar deed dat allerminst. Beide teams gaven blijk van ongeïnspireerde ideeën. Tien minuten na de herneming pareerde Sven Ulreich een vrije trap van Sergio Pinto. Stuttgart kon daar enkel een paar afstandsschoten tegenover stellen. In de laatste vijf minuten verhoogde 96 de druk. De beste kans was vijf minuten voor affluiten nog voor Benjamin Lauth, maar de Hannoverspits kon net niet bij een mooie voorzet van Stajner. Zo eindigde deze kleurloze partij zoals ze begon.