Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Ostseestadion
Wolven stelen driepunter als dief in de nacht
Nico Wieme

VfL Wolfsburg is op een diefje met 0-1 gaan winnen op het veld van Hansa Rostock. De Wolven doen hiermee een uitstekende zaak in de strijd om een Europees ticket.

Hansa Rostock en VfL Wolfsburg mochten de 26ste speeldag in de Bundesliga aftrappen. Beide ploegen konden om verschillende redenen de punten goed gebruiken. Hansa vertoeft in vieze papieren en mag zich opmaken voor een harde strijd tegen de degradatie. De Oost-Duitsers hangen vier punten boven het derdelaatste geklasseerde Energie Cottbus. De Wolven strijden nog volop mee voor Europees voetbal. De ploeg van trainer Felix Magath staat op vier punten van een Intertotoplaats en op zeven van de eerste stek die recht geeft op een UEFA Cupticket.

De eerste helft van deze partij was het huilen met de pet op. De ene zwakke pas volgde op de andere, waardoor de strijd gekenmerkt werd door veel balverlies. Kort na de rust kon Addy Waku Menga ei zo na de score openen voor de thuisploeg. Wolfsburg was hierdoor wakker geschud en begon steeds meer aan te dringen. Toch konden de bezoekers niet echt hun wil opdringen.

Toen de 15 000 aanwezigen zich al hadden verzoend met een gelijkspel, pleegde Jacek Krzynowek een ware hold-up. In de laatste minuut van de wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, rondde de Pool een voorzet van Alexander Laas keurig af en bezorgde zo VfL een gouden driepunter.

Door deze overwinning is Wolfsburg nog steeds het beste team uit de terugronde en blijft het nu vier matchen na elkaar zonder nederlaag. De ploeg rukt voorlopig op naar de zevende plaats en heeft Europees voetbal in het vizier. Hansa dreigt in nog slechtere papieren terecht te komen als de concurrenten onder hen punten zouden pakken dit weekend. Rostock wacht nu al zes wedstrijden na elkaar op een succesje.