Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Allianz Arena
Bochum maakt het Bayern lastig
Nico Wieme

Bayern München heeft zijn race naar de titel ingezet. De Duitse recordkampioen versloeg op eigen plein VfL Bochum met 3-1 en rukt zich zo negen punten los van de tweede in de stand, Schalke 04.

In de strijd om de Duitse titel heeft Bayern München een serieuze optie genomen op de oppergaai. Na de 3-1-zege thuis tegen VfL Bochum lopen de Zuid-Duitsers op zeven speeldagen van het einde negen punten uit op Schalke 04.

De thuisploeg kreeg de overwinning niet cadeau van Bochum dat al na vier minuten op voorsprong klom in de Allianz Arena. Mimoun Azaouagh verstomde de thuisaanhang. Bayern reageerde als door een wesp gestoken en ontketende een aanvalsgolf op het VfL-doel. Toch moesten de discipelen van trainer Ottmar Hitzfeld tot iets voorbij het halfuur wachten op de gelijkmaker. Het was Lucio (foto) die de thuisploeg verdiend langszij bracht. Bayern moest wel de rest van de match met tien volmaken, want vlak daarvoor liep MarK van Bommel tegen een rode kaart aan.

Bayern moest dan tot diep in de tweede helft wachten op de verlossende treffer. Een Bochumspeler maakte op de 74ste minuut hands in de zestien en Franck Ribéry klaarde de klus van op de stip. Vlak voor affluiten diepte Christian Lell de voorsprong verder uit.