MSV Duisburg
Energie Cottbus
0-1
Datum: 04/04/2008 20:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Wedaustadion
Cottbus doet gouden zaak
Nico Wieme
| 0 reacties
Cottbus doet gouden zaak
Foto: © SC

MSV Duisburg heeft thuis het onderspit moeten delven tegen concurrent Energie Cottbus. De bezoekers gingen met een arsenalscore aan de haal, maar die levert hen wel drie heel belangrijke punten op in de strijd tegen de degradatie.

Met MSV Duisburg tegen Energie Cottbus stond vrijdagavond een ware degradatietopper op het programma. De thuisploeg deelde samen met Arminia Bielefeld de voorlaatste plaats met 22 punten, de bezoekers stonden een plaats hoger geparkeerd met één puntje meer. Beide teams verbaasden vorig weekend vriend en vijand door tegen gereputeerde tegenstanders te winnen. MSV won op het veld van titelkandidaat Werder Bremen, Cottbus versloeg thuis Hertha Berlijn. De winnaar van dit duel zette in ieder geval een serieuze stap in de richting van het behoud.
 
Duisburg staat voor moeilijke tijden. MSV zag in een regelrecht degradatieduel Energie Cottbus met de drie punten aan de haal gaan. De thuisploeg begon nochtans vol moed en met veel zelfbewustzijn aan de wedstrijd. Lang duurden de goede voornemens niet. Na amper vier minuten kopte Ervin Skela (foto) de 0-1 tegen de netten na een millimetervoorzet van Dennis Sörensen. De gastheren zetten dan maar alles op alles, maar misten de creativiteit om de Cottbusverdediging te ontmantelen. Zo gingen de bezoekers met een krappe voorsprong rusten.
 
Na de pauze presenteerde de ploeg van Manasseh Ishiaku, die na achttien minuten voor de zoveelste keer geblesseerd het veld moest verlaten, zich duidelijk agressiever en kwam herhaaldelijk in de buurt van de gelijkmaker. De precisie bij de afwerking ontbrak echter. De bezoekers loerden ondertussen op de counter en kwamen via Sörensen bijna 0-2 voor. MSV-doelman Tom Starke pareerde echter met de voet.
 
In de slotfase zette Duisburg nog eens alles op alles, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. MSV doet door deze nederlaag een zeer slechte zaak in de strijd om het behoud. Cottbus rukt zich met 26 punten een beetje los van de rest, maar is afhankelijk van de resultaten van Arminia Bielefeld en FC Nürnberg om te weten of het iets vrijer mag ademen.