Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund geeft Leverkusen het nakijken
Nico Wieme

Bayer Leverkusen deed een slechte zaak in de strijd om een Champions Leagueticket. Een halve week na de 1-4-uppercut in de UEFA Cup tegen Zenit, verloor de ploeg met 2-1 op het veld van Borussia Dortmund.

De eerste helft tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund was niet veel soeps. De acteurs bewaarden het belangrijkste voor de tweede helft. Zes minuten na de herneming bracht Stefan Kießling de bezoekers op voorsprong. Bayer leek op een gemakkelijke zege af te stevenen, maar het venijn zat duidelijk in de staart.

In vijf doldwaze minuten mepte BVB de bezoekers volledig tegen het canvas. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeldag zorgde Alexander Frei voor de gelijkmaker. Bayerkeeper René Adler moest kort daarop uitpakken met een ultieme voetreflex, maar drie minuten in blessuretijd was hij toch voor de tweede keer geklopt. Dedé zorgde ervoor dat zijn team vanaf nu met meer ademruimte de laatste wedstrijden kan aanvatten.