Stadion: Allianz Arena
Bayern scoort vijf keer in een helft
Philippe Crols

Bayern München blijft ook na de midweekspeeldag aan de leiding in Duitsland. De grote titelfavoriet klopte woensdagavond de laatste in de stand, Cottbus. Het duurde wel tot op het uur vooraleer Bayern afstand kon nemen.

Bayern begon met Daniël Van Buyten in de basis. Dat was de eerste keer dit seizoen dat onze landgenoot in de basiself stond. De thuisploeg dicteerde de wet, maar doelman Piplica hield stand gedurende heel de eerste helft.

In de tweede helft kon Cottbus nog een kwartiertje aanklampen, maar toen was het over en uit. Klose maakte toen zijn eerste van drie goals. Enkele minuten later verdubbelde Demichelis op aangeven van Van Buyten de score. Toen Toni tien minuten na de opneningsgoal er 3-0 van maakte was het helemaal gedaan voor Cottbus. Klose scoorde nog de 4-0 en 5-0.