Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart boekt broodnodige zege
Philippe Crols

VFB Stuttgart heeft zich weten te herstellen na de 4-1-pandoering van afgelopen weekend in Bremen. De landskampioen won in eigen huis met het kleinste verschil van Bochum.

De eerste helft was echter een ramp. Stuttgart speelde zonder creativiteit en had blijkbaar wat last van de zenuwen. Het was namelijk een wedstrijd die de landskampioen moest winnen. Bochum deed het echter al niet veel beter, maar kreeg wel de betere (halve) kansjes. Hoe dan ook was het rusten geblazen bij een brilscore.

Meteen na rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Hilbert kreeg de bal voor zijn voeten en zorgde voor opluchting in Stuttgart. Ook de tweede helft was niet van een bijster hoog niveau, maar daar zullen ze bij Stuttgart niet al te veel aandacht aan besteden. Die 1-0 was namelijk de eindstand.