Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympiastadion
Hertha klopt Bayern en is nieuwe leider
Philippe Crols

Hertha BSC is de nieuwe leider in de Bundesliga. De hoofdstedelingen wonnen in eigen huis met 2-1 van Bayern München en wippen zo over Hoffenheim naar de eerste plaats.

Aangezien Hoffenheim vrijdag al verloor van Leverkusen, kon de winnaar van Hertha - Bayern de leidersplaats innemen. De bezoekers hadden veel balbezit, maar waren ongevaarlijk. In het eerste halfuur ging een kopbal van Luca Toni naast en ook Martin Demichelis mocht uithalen vanop afstand. Echt gevaarlijk was het allemaal niet. Hertha loerde vooral op de counter en kreeg via Paul Dardai een hele goede mogelijkheid. Ze Roberto haalde de inzet van de thuisspeler van de lijn. Een dikke vijf minuten voor rust mocht het uitverkocht Olympiastadion wel juichen. Een foutje van Christian Lell werd door Andrey Voronin (foto) afgestraft. Bayern had inmiddels ook al Luca Toni met een blessure verloren.

De landskampioen ging na rust op zoek naar de gelijkmaker en Landon Donovan stelde Jaroslav Drobny serieus op de proef. Na een uur spelen was het wel prijs voor de bezoekers. Bastian Schweinsteiger stuitte eerst nog op Drobny, maar Miroslav Klose kon de bal toch tegen de netten werken. Bayern stoomde door en was enkele malen dichtbij de voorsprong, maar Drobny voorkwam doelpunten van Schweinsteiger en Donovan. Het was uiteindelijk de thuisploeg die met de zege aan de haal ging. Voronin rondde een dikke tien minuten voor tijd een counter van de thuisploeg perfect af.