Stadion: RewirpowerStadion
Schalke verliest derby tegen Bochum
Philippe Crols

Schalke 04 blijft verder aanmodderen in de Bundesliga. De troepen van trainer Fred Rutten verloren zaterdag de kleine Rivierderby tegen degradatiekandidaat Bochum.

Er was nog niet veel gebeurd toen Kevin Kuranyi de bezoekers na een dik kwartier op voorsprong bracht. De aanvaller van Schalke was er als de kippen bij toen doelman Daniel Fernandes een schot van Halil Altintop niet kon klemmen. Schalke domineerde de partij en was via Gerald Asamoah en Altintop dichtbij de 0-2. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Op slag van rust kon Mimoun Azaouagh uithalen vanop afstand. Zijn zwieper belandde achter Manuel Neuer in doel. Het was een terechte gelijkmaker, want Bochum had voordien al enkele goede kansen gemist. Zo trapte Stanislav Sestak vanop vijf meter recht op Neuer.

Bochum ging door op zijn elan in de tweede helft. Veel kansen zagen de toeschouwers niet, maar op het uur mochten ze wel juichen. Christoph Dabrowski (foto) kreeg de bal in de kleine rechthoek en kon na een korte aarzeling toch in doel besluiten. Schalke was bijzonder zwak in de tweede helft. Toch kreeg het nog enkele goede mogelijkheden. Jefferson Farfan zorgde een paar keer voor een goede kans, maar zijn acties kregen geen vervolg. Net voor tijd spatte de gelijkmaker van de ingevallen Christian Pander ook nog op de paal.