Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Weserstadion
Sterke Bailly schenkt Gladbach punt
Philippe Crols

Logan Bailly heeft opnieuw van zich doen spreken. De doelman van Borussia Mönchengladbach speelde een hele goede wedstrijd op bezoek bij Werder Bremen. Het leverde de rode lantaarn een puntje op.

Werder Bremen is dit seizoen behoorlijk op de sukkel. Borussia Mönchengladbach hoopte dus stiekem op puntengewin en begon bijzonder defensief aan de wedstrijd. Werder Bremen moest het spel maken en deed dat ook. De thuisploeg recupereerde Claudio Pizarro en hij was enkele malen gevaarlijk. Scoren lukte aanvankelijk niet voor de spits. Ofwel stond Logan Bailly (foto) in de weg ofwel was het vizier van 'Piza' niet goed gericht. Gladbach maakte offensief helemaal niets klaar en dus was het rusten geblazen met 0-0.

Hetzelfde spelbeeld na de rust. Werder ging op zoek naar de bevrijdende treffer, maar Bailly gaf geen krimp en schudde enkele uiterst fraaie reddingen uit zijn mouw. Een kwartier voor tijd moest de Belgische doelman zich toch gewonnen geven. Het was niet toevallig Pizarro die met het hoofd kon scoren. Werder Bremen leek zegezeker, maar enkele minuten na de 1-0 kwam Gladbach plots op gelijke hoogte. Michael Bradley kon een vrijschop van Marko Marin met de borst in doel duwen. Bremen startte nog een slotoffensief, maar Bailly bleef overeind en had nog een wereldsave in huis.