Frank Lampard (pen) 36'
2-0
3-0
3-1
72' Mikel Arteta (pen)
Dirk Pieters

In de terugwedstrijd van de FA Cup nam Chelsea het thuis op tegen Everton. De thuisploeg won overtuigend van Everton en plaatste zich zo voor de volgende ronde. Chelsea was vooral in de eerste helft te sterk voor de bezoekers.

Op het slechte veld kwam de eerste kans er na acht minuten. William Gallas schoot van ver, maar de bal ging nipt naast. Ook Shaun Wright-Phillips kwam rond het kwartier dicht bij een doelpunt. Eerst dribbelde hij drie spelers, maar dan was zijn schot net niet goed genoeg om voor de openingstreffer te zorgen. Everton speelde goed mee, maar kansen kreeg het niet. Het was Chelsea dat voor gevaar bleef zorgden, maar zowel Robben als Gudjohnsen konden niet scoren. In de twintigste minuut was het dan toch raak. Crespo gaf de bal geniaal aan Robben, die het leer mooi voorbij doelman Turner schoot. De bezoekers probeerden iets aan de achterstand te doen maar Chelsea was te sterk. Iets over het halfuur ging Shaun Wright-Phillips weer op wandel en kon het dribbelwonder enkel foutief gestopt worden in de zestien. Lampard zorgde van op de stip voor de 2-0. Nog geen twee minuten later mochten de fans op Stamford Bridge opnieuw juichen. Hernan Crespo kopte een vrije trap van aanvoerder Lampard tegen de netten. De thuisploeg mocht gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

Vijf minuten na de pauze bracht Robben, met een schitterende pass, Gudjohnsen alleen voor doelman Turner, maar die voorkwam een vierde treffer van Chelsea. De tweede helft was rustiger tot in iets over het uur. Frank Lampard kreeg een goede kans, maar zijn bal werd gestopt door Turner. In de 70e minuut raakte John Terry de bal met het hand in de zestien en Mikel Arteta legde de aansluitingstreffer tegen de netten. Nog geen twee minuten later maakte Terry zijn fout goed. Hij kopte een vrije trap van Robert Huth tegen de netten. De wedstrijd liep zachtjes naar het einde toe, met nog enkele kleine kansjes voor beide ploegen. [AN]