Speeldag: Ronde 4
Stadion: Molineux Stadium
Manchester United en Liverpool te sterk
Dirk Pieters

Zowel Manchester United als Liverpool hebben zich geplaats voor de volgende ronde van de FA Cup. United won met 0-3 op het veld van Wolverhampton en Liverpool was te sterk voor Portsmouth (1-2).

Portsmouth - Liverpool 1 - 2

Portsmouth begon afwachtend en hield de bal vooral op het middenveld. Dat zorgde voor een zwak begin van de wedstrijd. Pas na 25 minuten was er de eerste kans van de wedstrijd. Mendes was dicht bij de openingstreffer, maar doelman Reina reageerde alert op zijn poging. Iets over het halfuur kregen de bezoekers een strafschop. Portsmouth-aanvoerder Stefanovic ging met zijn hand naar de bal en de scheidsrechter van dienst wees naar de stip. Een koud kunstje voor Gerrard om Liverpool op voorsprong te trappen. De supporters waren nog aan het juichen of Riise verdubbelde de score al na een mooie individuele actie. 2-0 was dan ook meteen de ruststand.

In de tweede helft greep Portsmouth-trainer Redknapp in en bracht Svetoslav Todorov op het veld. Met resultaat zo leek. David was net iets rapper dan Carragher bij de bal en kopte zo de 1-2 tegen de netten. De thuisploeg bleef aanvallen, maar Liverpool hield al bij al makkelijk stand.

Wolverhampton - Manchester United 0 - 3

Manchester United won op Molineaux met 0 - 3 van Wolverhampton. United was duidelijk te sterk voor de thuisploeg. Al snel kwamen de bezoekers op voorsprong na een doelpunt van Kieran Richardson. De thuisploeg liet zich niet doen en Mark Kennedy kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar de gelijkmaker kwam er niet. Net voor rust stuurde Vidic, die voor het eerst begon aan een wedstrijd, een diepe bal naar Saha. De Fransman was te snel en zorgde zo voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft kwam Colin Cameron op het veld en hij zette Edwin Van der Sar al meteen aan het werk met een hard schot. Aan de overkant was het wel raak. Ji-Sung Park zette zich goed door en kreeg de bal tot bij Ruud van Nistelrooij. De Nederlander trapte de bal tot bij Richardson die zijn tweede van de avond kon inkoppen. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog één grote kans, maar Tomasz Frankowski kreeg de bal niet voorbij Van der Sar. [AN]