Speeldag: Ronde 5 (R)
Stadion: City of Manchester Stadium
City voorbij Villa naar kwartfinales FA Cup
Kristof Blomme

Manchester City stoot door naar de kwartfinales van de FA Cup. Aston Villa werd nipt verslagen in de replay, 2-1. In de volgende ronde treedt City aan tegen Bolton of West Ham. Zij spelen woensdag nog.

In Villa Park maakte de tweede club uit Manchester in blessuretijd nog de gelijkmaker, waarmee het deze replay kon afdwingen. Vroeg in de partij kreeg Baros een goeie mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten. Doelman James verliet het strafschopgebied en was te laat op de bal. De Tsjech was echter te traag en verknoeide zo de wenkende kans. Samaras, die pas tijdens de winterstop werd overgenomen van Heerenveen, zorgde voor de openingsgoal. Na een kwartier zette hij Mellberg in de wind en knalde hard op doel. Doelman Sörensen pareerde, maar de bal kwam terug in de voeten van de Griek, die nu wel in doel besloot.

De tweede helft was amper drie minuten begonnen of de thuisploeg verdubbelde de voorsprong. Riera schoot op doel en aan de tweede paal stond Darius Vassell, ex-Villa, op de juiste plaats. Nadien controleerde de thuisploeg de match. Toch kon Aston Villa vijf minuten voor het eindsignaal de spanning terugbrengen. Davis poeierde de bal voorbij James. Een tweede goal kwam er niet meer, waardoor City verder bekert.