livLiverpool FC
munManchester United
Datum: 18/02/2006 13:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 5
Stadion: Anfield Road
Liverpool schakelt Manchester United uit
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool schakelt Manchester United uit
Foto: © SC

Dit weekend worden in Engeland de achtste finales van de FA Cup gespeeld. De topper tussen Liverpool en Manchester United eindigde op 1-0, in het voordeel van de Reds. Peter Crouch zorgde voor de pauze voor de enige goal van de partij. 

Liverpool domineerde de bezoekers voor de pauze. Tot veel kansen leidde dat echter niet. Toch moest van der Sar na een kwartier zijn kunnen tonen. Een voorzet van Gerrard werd goed ingekopt door Kewell. De Nederlandse goalie kon de bal nog knap uit z'n doelvlak houden. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Finnan zwiepte de bal vanop rechts voor de kooi. Daar klom Crouch het hoogst en de lange spits kopte binnen. Manchester kon niet dreigen. Het was integendeel Liverpool dat het dichtst bij een tweede treffer kwam. Finnan knalde voor een gapende doelmond over. 

Vlak na de pauze kwamen de Reds opnieuw gevaarlijk opzetten. Een voorzet vanop links werd door Brown ei zo na voorbij z'n eigen doelman gekopt met de dreigende Morientes in zijn rug. Vijf minuten later kon United voor het eerst dreigen. Een voorzet van Neville kon aan de tweede paal door Van Nistelrooy vrij ingetikt worden. Finnan stond echter goed geposteerd en kreeg er nog net zijn voet tegen. Toch was het vooral Liverpool dat een tweede doelpunt verdiende. Een zoveelste gevaarlijke voorzet van Gerrard kwam voor de voeten van Kewell. De Australiër schoot wild over. Naar het einde toe kwam United nog even dreigen. Eerst schoot Giggs nipt over nadat Van Nistelrooy het leer teruglegde. Nadien moest Reina plat, na een poging van Ronaldo. In blessuretijd viel invaller Smith nog uit met een ernstige enkelblessure. Het bleef bij 1-0, waardoor Liverpool verder bekert. 

FA Cup