blrBlackburn
arsArsenal
Datum: 28/02/2007 21:00
Competitie: FA Cup
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Ewood Park
Rovers houden Gunners uit kwartfinale
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers houden Gunners uit kwartfinale
Foto: © SC

Blackburn Rovers heeft Arsenal woensdag uit de kwartfinales van de FA Cup gehouden. De Zuid-Afrikaanse spits Benni McCarthy velde in de 87e minuut het harde vonnis over de Londense ploeg met een geplaatst schot.

Beide ploegen werkten recentelijk zeer veel wedstrijden af en leken aanvankelijk niet veel zin te hebben in de replay.  De spelers maakten een ietwat uitgebluste indruk.  De Gunners hadden zondag nog de finale van de League Cup verloren van Chelsea en de Rovers werden vorige week door Bayer Leverkusen uitgeschakeld in de Uefabeker.

Arsenal had tijdens de eerste helft de betere kansen, maar kon er geen enkele verzilveren. Julio Baptista kopte de grootste kans van zeer dichtbij over het open doel.

Na de herneming had de thuisploeg het meeste balbezit en wiegden ze het team van Arsène Wenger langzaam in slaap.  Manager Mark Hughes haalde veteraan Kerimoglu Tugay en spits Shabani Nonda naar de kant en stuurde David Dunn en topschutter Benni McCarthy de wei in.

Het bleek een gouden wissel te zijn voor de Welshman, want bij zijn eerste kans passeerde de Zuid-Afrikaan eerst Philippe Senderos en schoot daarna fraai binnen.

Blackburn treft in de kwartfinale op 11 maart Manchester City.

FA Cup

 1/8 Finales (T)