Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Anfield Road
Tweedeklasser wint op Anfield
Yves Dekoning

Liverpool ligt uit de FA Cup. De Reds verloren op eigen veld van Barnsley. De beslissende treffer viel pas in blessuretijd.

In de vorige ronde had Liverpool het nog erg lastig met het bescheiden Luton Town, dit keer was Barnsley de Reds te slim af. De bezoekers staan onderaan in The Championship en voor rust domineerde Liverpool de wedstrijd helemaal. Luke Steele hield Barnsley in de partij met enkele schitterende reddingen. Pas na een half uur spelen moest hij zich gewonnen geven. Ryan Babel legde terug op Dirk Kuyt, deze kreeg tijd om aan te leggen en trapte de bal tegen de touwen. Vlak voor rust moest Steele alles uit zijn kas halen om een kopbal van Peter Crouch te weren.

In de 57ste minuut viel de gelijkmaker uit de lucht na een voorzet van Martin Devaney. Stephen Foster kopte knap binnen. Liverpool verhoogde de druk en ging als bezeten op zoek naar de winnende treffer. Opnieuw moest Steele uitpakken met sublieme saves, enkele keren werd hij zelfs op de lijn bijgestaan door zijn spelers. Bij een kopbal van Lucas Leiva had Steele de hulp van de dwarsligger nodig. Ook Harry Kewell knalde nog tegen de lat. In blessuretijd scoorde Brian Howard aan de overkant de 1-2 na een hard gevecht met Sami Hyypiä. Zo bezorgde de aanvoerder Barnsley een onverhoopte zege op Liverpool.