Competitie: FA Cup
Speeldag: Halve Finales
Stadion: Villa Park
Chelsea speelt de finale van de FA Cup

Chelsea speelt de finale van de FA Cup na winst tegen Aston Villa. Al moet gezegd dat Villa zich niet zomaar liet afslachten. Uiteindelijk was het weeral Didier Drogba die zijn ploeg over de streep trok.

Chelsea moest het spel in de beginfase ondergaan. Na een kwartier spelen kreeg Petrov de bal bij Milner en die schoot het leer rakelings naast de paal. Nog geen minuut later werd Aston Villa misschien wel van de verdiende voorsprong gehouden toen Agbonlahor langs Obi Mikel snelde en tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter oordeelde echter dat er geen fout gebeurd was.

Pas een kwartier voor rust begon Chelsea mee te voetballen. Een schot van Drogba werd afgeblokt door Warnock. Na de pauze was de eerste kans voor Aston Villa. Carew kopte de bal evenwel nipt naast doel. De voorsprong van Chelsea kwam dan ook uit de lucht vallen. Een hoekschop viel voor de voeten van Terry, maar die miste zijn schot half en de bal belandde bij Drogba en die moet je zo'n kans niet geven, 0-1.

Chelsea kon nu op veilig gaan spelen en verdedigde vooral en hoopte op de counter. Terry had er wel nog met rood kunnen afvliegen, maar de scheids hield hem enkel geel voor. Een tiental minuten voor tijd bezorgde Ballack de bal aan Malouda en die verzekerde de finaleplaats voor Chelsea. Lampard maakte er zelfs nog 0-3 van. Zondag weet Chelsea of het tegen Tottenham of Portsmouth de finale moet spelen.